Toitumise alused (MLT6102.LT)
space
Õppeaine kood
MLT6102.LT
vana ainekood
MLT6102
Õppeaine nimetus eesti k
Toitumise alused
Õppeaine nimetus inglise k
Fundamentals of Nutrition
Õppeaine maht EAP
4.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Peaaine. Eesmärgiks on teadmiste ja oskuste kujundamine teadlikuks toiduvalikuks. Baasteadmiste andmine toidu toiteväärtuse hindamiseks ja toitumissoovitusi jälgiva menüü koostamiseks. Õppeaine on teoreetiliseks aluseks toiduvalmistamise tehnoloogia kursusele.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toitekäitumist mõjutavad tegurid. Kooli ja kodu integratsioon toitumisharjumuste kujundamisel. Toitumissoovitused kaasajal. Toidu toiteväärtus ja seda määravad tegurid. Toitainete allikad toidus, toiduainete valiku kriteeriumid. Menüü koostamine ja analüüs. Toidukaupade üldiseloomustus. Toiduainete kvaliteet ja seda määravad tegurid. Põhiliste toiduainete saamine, omadused ja kasutamine. Toidu toitainelise koostise võrdlus, näidisülesannete lahendamine.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
Teab toitumise põhireegleid; oskab hinnata toidu toiteväärtust ja menüü tasakaalustatust; tunneb põhilisi toiduaineid ja nende toitainelist koostist ning võõrkeelset toitumisalast terminoloogiat


Õppejõud
dotent PhD, Kaie Pappel (assist. MA, Kristi Paas)
space