Toit kui looming (KUT6137.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6137.LT
vana ainekood
KUT6137
Õppeaine nimetus eesti k
Toit kui looming
Õppeaine nimetus inglise k
Food as Creation
Õppeaine maht EAP
2.0
Kontrollivorm
arvestus
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Anda ülevaade isu tekitavatest ning pärssivatest teguritest ja roogade kaunistamise võimalustest ning luua oskus kasutada tooraineid loovalt ning omanäoliselt.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toiduainete erinevad kasutusvõimalused. Garneeringud: töövahendid, tooraine. Garneeringute valmistamine. Toiduainete nikerdamiskunst. Tähtpäeva menüü koostamine. Pidulikud toidud ja joogid, nende valmistamine. Toitude serveerimine. Fantaasiatordid. Tortide kaunistamise võimalused. Loomingulised ülesanded roogade valmistamisel.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- tunneb toiduainete omadusi ning nende kasutamisvõimalusi;
- oskab valmistada tähtpäevale iseloomulikke toite;
- mõistab garneeringu osa toidu serveerimisel.
Õppejõud
lektor MA, Jaana Taar
space