Toiduainete säilitusviisid (KUT6135.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6135.LT
vana ainekood
KUT6135
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduainete säilitusviisid
Õppeaine nimetus inglise k
Food Preserving
Õppeaine maht EAP
3.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Anda süvendatud teadmised toiduvalmistamisest. Tutvuda toiduainete konserveerimismeetoditega.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toiduainete säilitamisel toimuvad füüsikalis-keemilised, biokeemilised ja mikrobioloogilised protsessid. Toidu põhilised konserveerimismeetodid. Meetodite valik sõltuvalt toodetest.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- tunneb peamisi konserveerimisemeetodeid;
- oskab valida toorainele sobiva säilitamise meetodi;
- mõistab säilitamisel toiduaines toimuvaid protsesse
Õppejõud
lektor MA, Kristi Paas
space