2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toiduainete keemiline koostis. Makro- ja mikrotoitained. Toidu lisaained. Saaste ja reostusained. Toidukonservandid, värvained, antioksüdandid, magusained, lõhna- ja maitsetugevdajad, emulgaatorid, stabilisaatorid, geelistavad ained jm. Toiduainete klassifikatsioon ja üldiseloomustus. Vesi toiduainetes. Vee aktiivsus. Toidutoorme keemiline koostis: piim, liha, kala, teravili, toidurasv jt. Keemilised ja füüsikalised muutused toiduainete töötlemisel. Tehistoiduained. Praktilised tööd: toiduainete analüüsi põhimeetodite tutvustus; piima-, liha-, leivatoodete ja karastusjookide analüüs.
Iseseisev töö: erialase kirjanduse läbitöötamine, referaadi koostamine, laboraatoorsete tööde aruannete vormistamine.