Toiduajalugu (KUT6127.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6127.LT
vana ainekood
KUT6127
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduajalugu
Õppeaine nimetus inglise k
History of Food
Õppeaine maht EAP
3.0
Kontrollivorm
arvestus
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
- Anda ülevaade toidu ajaloolisest ja kultuurilisest taustast.
- Kujundada arusaam seadmete ja tehnoloogiate arengu mõjust toiduvaldkonnas.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toit muinasajast tänapäevani. Toiduainete päritolu, toidu teekonnad. Seadmete ja vahendite kasutuselevõtt ja mõju toidukultuurile. Toiduainete tehnoloogiline areng. Toiduvalmistamine enne ja nüüd. Toitlustusettevõtete kujunemine. Toidubrändidide ja toidureklaami ajalugu. Joogikultuur ajaloolises lõikes. Toiduga seonduvad traditsioonid.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- tunneb toidu ja sellega seotud teemade ajaloolist tausta;
- oskab analüüsida toiduainete ja tehnoloogiate arengu tähtsust.
Õppejõud
Kristi Koppel, MA
Lisainfo
Töö kirjandusega, loengupäeviku pidamine, väikesemahuliste kodutööde/esitluste koostamine.
space