Toiduvalmistamise tehnoloogia II (KUT6105.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6105.LT
vana ainekood
KUT6105
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduvalmistamise tehnoloogia II
Õppeaine nimetus inglise k
Cooking Technology II
Õppeaine maht EAP
4.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Eesmärgiks on toiduvalmistamise erinevate tehnoloogiate sügavam käsitlemine. Kursuse käigus käsitletakse erinevaid külmi ja kuumi jooke, põhitegevuseks on erinevate taignate valmistamine ja küpsetamine ning tutvumine erinevate pagari- ja kondiitritoodetega.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Erinevad taignad (pärmi-, pärmileht-, leht-, besee-, biskviit-, võibiskviit-, liiva- ja mure-, keedu- ning piparkoogi), valmistamise tehnoloogia ja nendest valmistatavad tooted. Pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel kasutatavad töövahendid. Taignatoodete ja küpsetiste jahutamine ning säilitamine. Pagari- ja kondiitritoodete kaunistamise ja serveerimise põhimõtted. Kuumade ja külmade jookide valmistamine.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- tunneb peamisi pagari- ja kondiitritoodete valmistamise tehnoloogiaid;
- oskab näha seoseid toiduainete koostise, omaduste ja kasutusviiside vahel;
- oskab valmistada erinevaid pagari-ja kondiitritooteid;
- oskab valmistada erinevaid jooke;
- oskab organiseerida oma tööd õppeköögis, valida töö läbiviimiseks sobivad töövahendid ja masinad, valmistada tooteid, kaunistada ning serveerida neid sobivalt.
Õppejõud
Tiina Vänt, MA
space