Toitumistavad ja nüüdisaeg (KUT6145.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6145.LT
vana ainekood
Õppeaine nimetus eesti k
Toitumistavad ja nüüdisaeg
Õppeaine nimetus inglise k
Food Practices from Past till Today
Õppeaine maht EAP
3.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Anda ülevaade tänapäevastest toitumisharjumusi mõjutavatest teguritest. Vaadelda uusi toidu ja toitumise suundi ning uuenevat toiduvalikut. Kujundada üliõpilastes oskus iseseisvalt uurida erinevaid toidu tarbimisega seotud aspekte.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toitumise sotsiaalsed ja psühholoogilised aspektid. Toitumistavasid määravad tegurid. Uuendtoit. Funktsionaalne toit. Geneetiliselt muundatud toit. Kiirtoit: üldiseloomustus, toiteväärtus. Kõrge valmidusastmega pooltooted, valmistoit. Eritoitumisviisid. Toiduvaliku arengusuunad tänapäeval (sh majanduslik ja keskkondlik mõju).
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- teab toitumistavasid kujundavaid tegureid;
- tunneb uudseid toiduaineid ja nende kasutusvõimalusi;
- oskab erimenüüd koostada;
- suudab toiduvalikuga kaasnevaid riske hinnata.
Õppejõud
Kristi Koppel, MA
Lisainfo
Teemakohaste allikate läbitöötamine, seminarideks/ praktikumideks ettevalmistamine, erimenüüde koostamine ja analüüs.
Kirjalik eksam
space