Toiduvalmistamise tehnoloogia I (KUT6104.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6104.LT
vana ainekood
KUT6104
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduvalmistamise tehnoloogia I
Õppeaine nimetus inglise k
Cooking Technology I
Õppeaine maht EAP
3.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Peaaine. Kujundada oskused esmaste toiduvalmistamise tehnikate ja töövahendite valdamiseks. Antakse põhiteadmised toiduainete kuum- ja külmtöötlemisest, toiduvalmistamise tehnoloogiatest sõltuvalt toorainest, valmisroogadele esitatavatest nõuetest.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Põhiroogade üldiseloomustus ja klassifikatsioon. Toiduvalmistamise tehnika ja töövahendid. Taimsete ja loomsete toiduainete ettevalmistus. Toiduainete külm- ja kuumtöötluse põhi- ja abiviisid ning valmisroogade serveerimise kompositsioonilised alused. Põhiroogade valmistamise tehnoloogia lähtuvalt toorainest. Toitainete kadusid vähendavate valmistusviiside valik ja rakendamine. Valmisroogade kvaliteedi- ja säilitamisnõuded.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- teab esmaseid toiduvalmistamise tehnikaid;
- oskab valida sobivaid töövahendeid ning toorainest lähtuva toiduvalmistamise tehnoloogia.
Õppejõud
lektor MA, Kristi Paas
space