Toiduvalmistamise tehnoloogia II (MLT6105.LT)
space
Õppeaine kood
MLT6105.LT
vana ainekood
MLT6105
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduvalmistamise tehnoloogia II
Õppeaine nimetus inglise k
Cooking Technology II
Õppeaine maht EAP
4.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Peaaine eesmärgiks on toiduvalmistamise erinevate tehnoloogiate sügavam käsitlemine. Kursuse käigus tutvutatakse toiduainete põhiliste konserveerimismeetoditega ja põhitegevusena pööratakse tähelepanu küpsetamisele.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toiduainete säilitamisel toimuvad füüsikalis-keemilised, biokeemilised ja mikrobioloogilised protsessid. Toidu põhilised konserveerimismeetodid. Meetodite valik sõltuvalt toodetele. Põhitaignad ja nendest valmistatud toodete kujunadmine. Tuletatud taignatest valmistatud tooted. Taignatoodete ja küpsetiste jahutamine ning säilitamine. Pagaritoodete serveerimise põhimõtted.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
Tunneb peamisi konserveerimisemeetodeid;
Oskab valida toorainele sobiva meetodi; tunneb põhitaignaid ning nendest valmistatavaid tooteid.
Õppejõud
assistent MA, Kristi Paas
space