Toiduvalmistamise tehnoloogia ja õpetamise metoodika (KUT6143.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6143.LT
vana ainekood
Õppeaine nimetus eesti k
Toiduvalmistamise tehnoloogia ja õpetamise metoodika
Õppeaine nimetus inglise k
Cooking Technology and Didactics
Õppeaine maht EAP
4.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Kujundada oskused esmaste toiduvalmistamise tehnikate ja töövahendite valdamiseks. Anda põhiteadmised toiduainete kuum- ja külmtöötlemisest, toiduvalmistamise tehnoloogiatest sõltuvalt toorainest ning valmisroogadele esitatavatest nõuetest.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Põhiroogade üldiseloomustus ja klassifikatsioon. Toiduvalmistamise tehnika ja töövahendid. Taimsete ja loomsete toiduainete ettevalmistus.Toiduainete külm- ja kuumtöötluse põhi- ja abiviisid ning valmisroogade serveerimise kompositsioonilised alused. Põhiroogade
valmistamise tehnoloogia lähtuvalt toorainest. Toitainete kadusid vähendavate valmistamisviiside valik ja rakendamine. Valmisroogade kvaliteedi- ja säilitamisnõuded. Erinevad lauakatmise võimalused.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- teab esmaseid toiduvalmistamise tehnikaid;
- oskab valida sobivaid töövahendeid ning toorainest lähtuva toiduvalmistamise tehnoloogia;
- teab peamisi lauakatmise reegleid.
Õppejõud
Tiina Vänt, MA
Lisainfo
Loengus antud materjalidega tutvumine ja praktilised harjutused.
Kirjalik eksam
Õppekavaversioonid, millesse aine kuulub
space