Eri toitumisviisid (KUT6121.LT)
space
Õppeaine kood
KUT6121.LT
vana ainekood
KUT6121
Õppeaine nimetus eesti k
Eri toitumisviisid
Õppeaine nimetus inglise k
Special Diets
Õppeaine maht EAP
3.0
Kontrollivorm
eksam
2023/2024 kevadsemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
2024/2025 sügissemestri õppejõud
Ei ole õpetamiseks avatud. Vt all õppekava lingi kaudu peaeriala all nominaaljaotuse ajakava.
Õppeaine eesmärgid
Erinevate toitumisviiside tutvustamine ja erialase analüüsioskuse kujundamine. Õppeaine süvendab ja täiendab toitumise aluste ja toiduvalmistamise tehnoloogia kursuses omandatut.
Õppeaine sisu lühikirjeldus
Toor- ja taimetoitlus. Taimetoitluse eri viisid. Toiduvalik ja sellega kaasnevad riskid. Toitumise toidutalumatuse (nt teravijlavalk, piimasuhkur jm) korral. Toiduallergia. Kehamassi reguleerivad dieedid. Roogade valmistamise tehnoloogia. Iseseisev töö: erimenüüde koostamine ja analüüs.
Õppeaine õpiväljundid
Õppeaine edukal läbimisel üliõpilane:
- tunneb eri toitumisviise;
- oskab erimenüüd koostada;
- suudab toiduvalikuga kaasnevaid riske hinnata;
- oskab toitumisalast infot analüüsida.
Õppejõud
Kristi Paas
space